BIJZONDERE BESTEMMINGEN

Logo Wereld

VREEMDE VERHALEN

Mysterieuze Wereld

Bijzondere vakantiebestemmingen en vreemde verhalen

Ben je een liefhebber van alternatieve geschiedenis, mysterieuze verhalen en boeiende vakantiebestemmingen in Europa? Dan ben je hier aan het goede adres. 

Als liefhebber (én soms ook als criticus) van schrijvers als Graham Hancock, Henry Lincoln, Baigent, Christopher Knight (en vele anderen), heb ik talloze plaatsen in Europa bezocht en beschreven. Je kunt deze informatie meenemen op je tablet of telefoon, zodat je op locatie kunt nalezen wat die plek zo bijzonder maakt. Mijn beschrijvingen zijn uitgebreid en vollediger dan je doorgaans op internet vindt.
Het begint met het beschrijven van het mysterie en daarna vertel ik wat je ter plekke kunt bekijken. In sommige gevallen zijn mijn beschrijvingen een beetje cryptisch, omdat de betreffende plek niet voor iedereen toegankelijk is. 

Maar ik neem je niet alleen mee naar bijzondere plekken. Een deel van deze site gaat over mysterieuze verhalen en personen. Daarbij balanceren we af en toe op het slappe koord van de conspiracy theorieën. Want wat is eigenlijk precies de waarheid in deze mysterieuze wereld?

Alle onderwerpen

Mysterieuze Bestemmingen

Mysterieuze Groeperingen

Geat Reset

Feiten en fabels over de Great Reset

De Great Reset (Grote Herstart) is een voorstel dat werd gepresenteerd op het World Economic Forum (WEF) van 2020 om de wereldeconomie na de coronacrisis duurzaam op te bouwen. Het voorstel werd gepresenteerd door Prins Charles en Klaus Schwab (voorzitter) onder de titel The Great Reset, Transforming Our World and Building Back Better.

Lees verder »

Mysterieuze Voorwerpen

Mysterieuze Gebeurtenissen

Ufo boven Taizé

1972: Mysterieuze UFO boven Taizé (Saône-et-Loire)

Een van de meest indrukwekkende en goed gedocumenteerde UFO verschijningen vond plaats in de nacht van 11 op 12 Augustus 1972 in Taizé. De Ufo boven Taizé is door minimaal 35 jonge mensen gezien. Later bleek dat de Ufo ook gesignaleerd was door automobilisten op de weg tussen Cluny en Mâcon. Het mysterieuze object was bijna 3 uur zichtbaar.

Lees verder »