Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Afgelopen uur
 2. Sorry Magister dat ik moet corrigeren, maar dat symbool met de dubbele slang en de veren, is de Caduceus en NIET de esculapius van de dokter. Caduceus is de staf van Hermes en heeft ook een aantal betekenissen. Zie mijn eerdere wiki-links hierboven in dit onderwerp.
 3. Vandaag
 4. Ja inderdaad Bill. Maar zag net nog docu over de Maya's met hun Slangengod. En ten faveure daarvan werden destijds vele bloederige mensenoffers gebracht. Toch weer een beetje minder dan dat juist ook de slang die voor talloze gruwelijke moorden en zinloze offers stond, nu nog zo'n prominente plaats in de hedendaagse medische wereld heeft. By the way: die van de Maya's was de gevederde Slangengod. Tja, en bij dat artsen-apothekersymbool zie ik toch echt behalve die slang nog een paar vogelvleugels met veren........!?
 5. Het sterke punt van symbolen is: dat ze vrijwel overal ter wereld (kunnen) worden herkend. En ja, het is in wezen ouwe meuk...maar toch wel effectief over de eeuwen heen.
 6. Ja inderdaad Bill, die slangenadoratie zag ik net nog op het dodenmasker van Toetanchamon. Maar liefst 2 slangen zelfs zo te zien. Maar is dat niet de achterlijkheid ten top dat allerlei hedendaagse gezondheidsorganisaties met de meest moderne apparatuur nog steeds te koop lopen met symbolen uit de tijden van Mozes en de Farao's ? Of is dat juist de bedoeling dat zij die tijden van weleer, toen het leven voor de elite nog onvoorstelbaar goed was, blijven koesteren en zij net als een oude grammofoonplaat die in een groef blijft hangen ook in antediluviaanse sferen en bijbehorende symboliek zijn blijven hangen ? Tja, ik vrees het laatste. Slangen in Nederland ? Ha,ha. Leeuwen in Nederland ? Ha,ha. Hoog tijd voor deze generatie om eens wat door die middeleeuwse stofzolder te gaan. Een wolf hebben we weer wel in Nederland. Dus wellicht een Nederlandse Wolf als rijkssymbool en bij het voetballen. En die slang kunnen we wel vervangen door een USB-kabeltje ofzo nu het RIVM ook al weer jacht maakt op onze telefoondata.
 7. Ik denk dat veel verhalen en tradities omtrent slangen parallel lopen in veel oude culturen. Beelden en overtuigingen werden van elkaar overgenomen.
 8. Gisteren
 9. Ja, die zijn oorsprong vindt in de koperen slang van Mozes. Vreemd verhaal eigenlijk. De koperen slang die mensen kon genezen van een slangenbeet.
 10. En dat is de goede Asklepius ofwel Esculapius. 🙂
 11. Bij de WHO zijn ze blijkbaar ook nog wel steeds trots op hun Slang.....(die de wereldkaart domineert)
 12. Afgelopen week
 13. Het symbool voor artsen is de Esculapius ofwel de slang die in een staf klimt. Het voorbeeld dat je geeft is de Caduceus ofwel de staf van Hermes. Veel mensen halen die twee door elkaar. De verwarring is mede ontstaan doordat de Amerikaanse medische verzorgers de Caduceus hebben geadopteerd ipv de Esculapius. https://en.wikipedia.org/wiki/Caduceus https://en.wikipedia.org/wiki/Asclepius Bijgaand de wiki's voor de belangstellenden. De slang is inderdaad een oud symbool en zie je al bij de de godin Lilith en stamt vermoedelijk uit Mesopotamië. https://en.wikipedia.org/wiki/Lilith
 14. Opvallend is wel dat die slangen als symbool op de een of andere manier van oudsher verbonden zijn met het artsenvak en in Belgie ook wel met apothekers.
 15. Ja, een interessant onderwerp Seshat. Laat ik dan maar een anagrammaticaal voorzetje geven. In vroeger tijden viel de slang natuurlijk vooral op door zijn mysterieuze GLANS. Dus dat verklaart al een hoop m.b.t. de naamgeving van het beestje.
 16. In deze blog schrijf ik over de rol van de slang in de geschiedenis en de mythologie.
 17. https://www.theguardian.com/world/2020/may/25/exclusive-big-pharma-rejected-eu-plan-to-fast-track-vaccines-in-2017
 18. Eerdere
 19. Hier dan nog een mooi voorbeeld van een echt geslaagde hoax: ergens in Amerika, bij het bedrijf Boston Dynamics bijvoorbeeld, zit iemand op een kantoor naar een beeldschermpje te kijken en met zijn joystick schapen te hoeden in Nieuw-Zeeland. Dit natuurlijk met behulp van dat krachtige 5G-netwerk en zijn robothond. Of is het toch GEEN hoax ? Tja, dan wordt het toch wel een beetje eng allemaal. Dan zou het zomaar kunnen dat binnen enkele jaren er overal van die digitale Herdershonden ons als schapen controleren en dat die centraal worden aangestuurd via een volstrekt anoniem wereldwijd 7G-netwerk onder elitair oppergezag. Stapje voor stapje komt men er wel bij die universele en totalitaire wereldstaat....
 20. Hadden we weer even niet op zitten letten met zijn allen blijkbaar. Zoals ik even geleden al zei: het einddoel is 7G m.b.t. de zendmasten. Vanmorgen klein berichtje: "de T.U.-e is druk doende met het ontwikkelen van 6G". En dat is geen hoax.
 21. Opoe's spreken altijd de waarheid. De mijne werd 101 en dronk iedere dag 1 of 2 jenevers en rookte daar een Belinda bij. Haar recept; positief in het leven staan. Op fora zie je vaak familie/vriendendrang; "Oh ja, die heeft gelijk en hij niet of hij /zij neuzelen maar wat". Wanneer dat een tijdje doorgaat krijg je een 'clubje' die het wel of niet ergens mee eens is. Op het moment dat je daadwerkelijk feiten inbrengt kan het dreigen tot uitsluiting. In die zin is het ook meer een zoektocht naar jezelf dan de glorie van succes. Mensen als BH zoeken aandacht en wellicht roem. Prima.... maar neem het niet te serieus. Overigens graaf en onderzoek ik wel door hoor 😉 (puur voor eigen vermaak).
 22. Hey, Seshat, Is inderdaad een heel aardig artikeltje. Het raakt aan de argumenten welke ik zelf ook al eens in mijn reacties op ons forum heb aangevoerd. 1) Mensen lezen wat ze willen lezen in een publicatie en dus níet wat er daadwerkelijk wordt bedoeld. 2) Mensen nemen trefwoorden uit een publicaties en gaan daar op verder argumenteren. 3) Als er specialistische voorkennis wordt veronderstelt, snappen velen er niets meer van, maar omdat ze toch willen reageren krijgen we punten 1) en 2) weer. 4) Noem een belangrijke persoonlijke titel (professor, dokter, ingenieur) en een argument krijgt "waarde" ook al slaat het nergens op. 5) Mensen genieten van roddel en mysteries net als we genieten van enge films (dat is een soort basisbehoefte van de geest). Daar wordt handig op ingespeeld. Meest typerende opmerking van Cam Clayton vind ik nog wel dat hij verstrikt raakte in zijn eigen spel en ontdekte hoe leuk het spel wel was tot het níet leuk meer was. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Ben Hammott. Ik heb beide boeken van hem gelezen en me daar kostelijk mee geamuseerd. Als journalist en filmmaker kon hij wat geld verdienen met zijn boeken en vooral met zijn film die ergens in een oude garage in Engeland werd opgenomen. Later keerde het zich tegen hem en werd hij verguisd en een bedrieger genoemd, hoewel hij zijn boeken duidelijk als fiction en niet als fact omschrijft. Mijn opoe zei vroeger al: "De wereld wil bedrogen worden". Ik denk dat dat nog de beste samenvatting is.
 23. https://medium.com/@camclayton1/i-was-a-small-time-disinformation-troll-82fb1e6beeea Hoort ook bij Rennes le Château, maar ik vind een plaatsje bij de complottheorieën ook terecht. We hadden Ben Hammot, die op een dag bekende dat er helemaal geen graf van MM in de buurt van RlC te vinden was en dat de foto's en films waren opgenomen in zijn garage. Toen kwam Gus, die vertelde dat de bekentenis van Ben afgedwongen was. De bekentenis werd nu een leugen en de hoax de waarheid. De persoon die Ben had ontmaskerd werd verguisd. In de bijlage de blog van Cam Clayton, aka Gus Stiver. Wat begon als een grap, liep grandioos uit de hand. Niet levensbedreigend, het ging immers slechts om Rennes le Château, maar wel een illustratie over de stupiditeit en "manipuleerbaarheid" van mensen. Zo kan het dus gaan met desinformatie!
 24. 2 jaar geleden had ik een kennismaking met een Iraanse family in Zwitserland. Omdat zijn zoontje 7 jaar was geworden kon hij terug gaan naar de VS. waar de familie waren gevestigd na hun vertrek uit Iran Het bleek dat in Zwitserland woonde om te ontkomen aan de VERPLICHTINGin in de VS je kinderen onder 6 jaar te inenten De man was hoog opgeleid en toch wilde hij zijn kind niet laten inenten omdat zijn vertrouwen in 'big Pharma' nul was, ik was verrast omdat ik dacht dat de inenting juist in het belang van het kind gebeurde Medische zorg in de VS is van een hoog niveau, alleen de toren hoge kosten sluiten miljoen Amerikanen uit van betaalbaar ziektekostenverzekeringen, big Pharma heeft samen met de oligarchie het zo bepaald Mensen zoals ik zijn 'terecht sceptisch of de huisarts aangeboden vaccinaties wel nuttig zijn,( griep?) toch ik laat me inenten, straks ook weer voor de corona De pers laat het afweten,, kijk naar google news uk, de meeste 'news' is zelf verzonnen door de pers zelf, wie houdt een spiegel tegen de leugens gegenereerd door de pers ? ja Facebook en You tube worden door de 'normale pers' as bronnen van 'fake news' toch als ik over de belangrijke ontwikkelingen wil horen/zien over b.v. piramides, Stone Henge, Sitchin, Katharen,,,,,,, de t.v; stations laten het afweten, sociale media is tot nu toe niet geregisseerd door de overheid en hun waakhonden de reguliere pers. Assange en Toch wordt weleens corruptie aan de kaak gesteld, alleen worden klokkenluiders te vaak onbeschermd aan hun lot overgelaten (Assange, Snowden) door overheden die revanche zoeken en de openbaarheid aan banden willen leggen Record-breaking multibillion-dollar settlements against big drug companies have become routine in the U.S. In recent years, pharmaceutical companies seem to have been playing a game of one-upmanship, each surpassing yet a new milestone of wrongdoing — fraudulently marketing their drugs or making misleading claims about their safety — and the threat of massive payouts appears to have offered little deterrent. Een list van' settlements' tussen de overheid en Pharma https://healthland.time.com/2012/09/17/pharma-behaving-badly-top-10-drug-company-settlements/slide/69093-2/ Bristol Myers Squibb $515 million AstraZeneca $520 million Purdue Pharma $634 million Amgen $760 million Merck $950 million Eli Lilly $1.4 billion Abbott $1.5 billion Johnson & Johnson $1.5 to $2 billion Pfizer $2.3 billion GlaxoSmithKline : $3 billion
 25. Bij de kerk in Alet les Bains staat een herdenkingsmonument aan Beausejour. Een vierkant monument met dezelfde afbeeldingen. Binnenkort plaats ik de afbeelding.
 26. Mijn vermoedens om naties te verzwakken, lijken in dit artikel bevestigd te worden: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/04/02/ruslanddesinformatie Goed dan om te weten dat East StratCom Task Force, de bron achter de boven staande link, zelf wordt beschuldigd van 'nep nieuws' ; https://en.wikipedia.org/wiki/East_StratCom_Task_Force#cite_note-34 Derk Sauer denkt dat vele berichten over het westen are gericht op hun eigen bevolking, hoe slechter Rusland het westen portretteert hoe beter Rusland zich gunstig afsteekt De grote media ophef over Russische inmenging in de VS verkiezingen Via Faceboek bleek waar te zijn, advertenties werden betaald door Russen, volgens Facebook ging het totaal bedrag onder de $1.000.000, Clinton campagne team, Clinton gaaf vele honderden miljoenen uit, en verloor EastStratCom task force is echt geen groepering men kan toevertrouwen om de EU betrouwbaar informatie te verschaffen, m.i; het is louter een instituut om NAVO belangen te behartigen Vele honderd duizenden mensen verdienen een goede boterham als werknemer binnen de militair industrieel, complex, angst voor Rusland is goed voor ' business' Lees hoe de Engelse kranten 24/7 elke dag nieuws over 'waarschijnlijk militaire actie van Rusland tegen over GB, de grootste particulier werkgever in de UK is BAE weapon systemen, het leeft van de vrees voor oorlog Een bevriende Oncoloog zei toen ik op dreef raakte over het military .industry complex dat het farmaceutische industrie even doortrapt is als de bewapenings--industrie Hij verteld hoe miljarden worden verdiend door trucjes om medicijnen goedgekeurd te krijgen. Hij gaat geregeld naar conferences, hij , werd/wordt altijd bedolven met financiële lokkertjes , zelfs met escort dames, om uit de klauwen te blijven van deze bedrijven betaald hij zijn kosten uit eigen zak . (Dat wil niet zeggen dat de mensen die werken aan het ontwikkelen van medicijnen niet deugen, of zelfs weet van hebben hoe doortrapt het wereldje is) @ Bill "Alleen de intelligentia zijn enigszins in staat om kaf van koren te scheiden",,,,,,, ******* 'Jesus wept "Dat brengt ons naar het nepnieuws dat de media vaak onbedoeld (want ze kunnen niet alle bronnen controleren) verspreiden." 'vaak onbedoeld?' ...... kijk naar FOX, RTL... en zeg maar alle main-stream media, hoe kom je erbij dat de media doet aan berichten controleren "een evenwicht van krachten waarin politiek, economie en religie met elkaar om de macht strijden." weinig evenwicht als je kijk naar de VS, duidelijk een oligarchie waar alle 3 samenspannen om de macht te houden,
 27. Okay Bill. excusez moi voor de te korte bocht. Hier dan een aanrader om WEL goed het kaf van het koren te scheiden in slechts 60 minuten. Net een uitzending gezien van "Codes and Conspiracies" op Discovery geloof ik aflevering "The Vatican". Nou daar komen alle thema's wel zo'n beetje bij elkaar. Zeker ook met betrekking tot Nepnieuws aangaande de Borgia-dynastie en het manipuleren met pauselijke overlijdens. Gewoon al zo oud als de weg naar Rome dus dat Nepnieuws. Alleen noemden ze het vroeger ook wel "misinformatie". Maar goed, alles komt in die aflevering wel boven qua complotten, geschiedsvervalsing, manipulatie, machtswellust, geld witwassen, Nazicontacten, collaboratie, en het "verdeel-en-heers-principe". Geen saai leeswerk derhalve die de leesvaardigheid op de proef stelt. Maar gewoon even die aflevering kijken, jezelf verbazen en constateren dat alles wat we hier bespreken van alle tijden is. En complotten dus sowieso bij de vleet. P.S. dat is dan natuurlijk nog maar de helft van het verhaal. Voor de andere helft dient men in het Joods-Protestants-georienteerde kamp rond te neuzen.
 28. Even hier op aansluitend: ik ben niet van mening dat de intelligentia noodzakelijkerwijs het beste met het volk voor hebben. Kijk maar naar de nazi-tijd. Het politieke systeem was toen door de intelligentia in het leven geroepen om eigen (lees kapitalistische en politieke) doelen te dienen en we weten thans allemaal waar de oorlog toen naar heeft geleid. Wat ik wel beweer is dat het voor de gemiddelde burgerij vanwege steeds slechter wordende leesvaardigheid steeds moeilijker wordt om nog het kaf van het koren te scheiden waar het om informatie en desinformatie gaat. Instanties met een eigen agenda (economisch, politiek of religieus) maken daar handig misbruik van. Het gewone volk laat zich vervolgens voor het karretje spannen. Niets nieuws onder de zon sinds Machiavelli dus.
 29. Ja, weer een heldere analyse Bill. Ik ben alleen bang dat jij nog steeds denkt dat "de intelligentia" of "de elite" of "de gestudeerden" of "de meer geletterden" het beste met de rest van de mensheid voorhebben. Zelf zien zij zich echter graag als de Bijbelse "uitverkorenen", de Alfa-mannetjes (of -vrouwtjes) die volstrekt meedogenloos zijn, anders ben je natuurlijk geen echt geschikte leider of Alfa-Wolf. Wat de schapen daar dan van (onder-) vinden vraag maar aan die 29 die afgelopen week nog door een Nederlandse Wolf voor de lol uit elkaar zijn gescheurd. En tenslotte: politiek, economie ZIJN religie in hun systeem. Theresa May: domineesdochter, Angela Merkel: domineesdochter, minister van mondkapjes Hugo de Jonge: domineeszoon, cabaretier Freek de Jonge overigens ook. De hele Amerikaanse Senaat gebouwd conform een Hebreeuws plan analoog aan de verwoeste Tempel van Salomon. Kortom, die hele voorgespiegelde scheiding van kerk en staat is al eeuwen volstrekte lulkoek, DAT is nou nog eens nepnieuws !
 30. In onze landstreken kennen we pas een dikke 5000 jaar een voor ons herkenbare vorm van beschaving. Afgezet tegen de ontstaansgeschiedenis van de mensheid is dat een verwaarloosbaar korte tijd. We zijn dus eigenlijk lichamelijk maar ook qua mentale instelling oermensen met een dun laagje beschavingsvernis. Hoe gemakkelijk dat laagje vernis verdwijnt en we weer primitieve oermensen worden hebben we o.a. kunnen zien tijdens de oorlogen in voormalige Yugoslavië. In concreto betekent dit dus dat de primitieve acties en reacties heel gemakkelijk kunnen worden aangesproken en gemanipuleerd. De angst omtrent het SARS-Coronavirus (hoe erg dit virus ook is) waardoor wereldwijd alle regeringen in een kramp zijn geschoten is daar een goed voorbeeld van. SARS-Corona is een concrete bedreiging voor onze gezondheid en dus is die angst begrijpelijk. De grip te verliezen op een situatie is het ergste wat een regering kan overkomen, immers dan neemt onze primitieve inborst het over van de ratio en staan we voor we het weten elkaar met knotsen en speren naar het leven. In het nazitijdperk had het regiem slechts radio en de gedrukte media (en later film; denk aan Lenie Riefenstal) ter beschikking. Thans zijn daar TV en het internet bijgekomen. Adolf Hitler zou zijn geluk niet hebben op gekund als hij internet had gekend. Iedereen kan zich (en dat vind ik een goede zaak) vrij oriënteren en informeren via het internet. Echter de gemiddelde leesvaardigheid is inmiddels zo slecht geworden dat minder dan 50% van de informatie juist en in correcte context overkomt. (in de antwoorden hierboven is daar ook al op gewezen). Ik geef een voorbeeld: vanuit mijn muziekhobby kijk ik wel naar advertenties op internet waarin instrumenten worden aangeboden. Staat er een advertentie: "Aangeboden een rode gitaar voor 100 Euro" . Reactie van de eerste respondent: "Wat is de kleur en wat kost hij ?" Als dergelijke eenvoudige informatie al niet meer begrepen wordt, hoe reageert "het volk" dan op informatie omtrent complexere onderwerpen ? Ik durf te beweren dat men daar nagenoeg niets van snapt en de neiging heeft om a) trefwoorden eruit te pakken en b) te lezen wat men eruit wíl lezen en dus niet wat er daadwerkelijk staat. Machiavelli schreef in zijn beroemde boek al zoiets als: "Het staatshoofd mag liegen als hij vindt dat dit in het belang is van de staat". Dat brengt ons naar het nepnieuws dat de media vaak onbedoeld (want ze kunnen niet alle bronnen controleren) verspreiden. Onze moderne geglobaliseerde maatschappij is een evenwicht van krachten waarin politiek, economie en religie met elkaar om de macht strijden. De machthebbers willen slechts dat het volk zich suf gedraagt en braaf en zonder morren doet wat ervan wordt verlangt, namelijk de economie draaiende houden en voor de rest mondje dicht. Zolang deze machthebbers zich richten op het belang van het eigen land valt daar nog mee te leven. Moeilijker wordt het als er machthebbers op het pluche komen die als visie hebben dat hun vorm van economie (China b.v.) of politiek (USA b.v.) of religie (Iran b.v.) moet worden verspreid over de rest van de wereld om daar de heilstaat te brengen. Dan begint het spel van beïnvloeding van de wereldbevolking hetzij goedschiks of kwaadschiks. Het internet is daarbij een medium bij uitstek omdat je het slecht begrijpend lezende volk rechtstreeks kunt beïnvloeden en desïnformeren als dat zo uitkomt en jouw visie als de enige echte visie wordt uitgedragen. Alleen de intelligentia zijn enigszins in staat om kaf van koren te scheiden in deze berg aan informatie welke wordt uitgestrooid. Het volk is in staat om met knotsen en speren de straat op te gaan en elkaar de hersens in te slaan zodra op internet het bericht is verspreid dat "mensen met rode haren coronavirussen verspreiden"
 1. Laad meer activiteit
×
×
 • Nieuwe aanmaken...