Ga naar inhoud

De Magister

Leden
 • Aantal items

  145
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

De Magister won de laatste dag op 14 maart

De Magister had de meeste 'vind ik leuk' inhoud!

Community reputatie

4 Neutral

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers blok is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ja inderdaad Bill. Maar zag net nog docu over de Maya's met hun Slangengod. En ten faveure daarvan werden destijds vele bloederige mensenoffers gebracht. Toch weer een beetje minder dan dat juist ook de slang die voor talloze gruwelijke moorden en zinloze offers stond, nu nog zo'n prominente plaats in de hedendaagse medische wereld heeft. By the way: die van de Maya's was de gevederde Slangengod. Tja, en bij dat artsen-apothekersymbool zie ik toch echt behalve die slang nog een paar vogelvleugels met veren........!?
 2. Ja inderdaad Bill, die slangenadoratie zag ik net nog op het dodenmasker van Toetanchamon. Maar liefst 2 slangen zelfs zo te zien. Maar is dat niet de achterlijkheid ten top dat allerlei hedendaagse gezondheidsorganisaties met de meest moderne apparatuur nog steeds te koop lopen met symbolen uit de tijden van Mozes en de Farao's ? Of is dat juist de bedoeling dat zij die tijden van weleer, toen het leven voor de elite nog onvoorstelbaar goed was, blijven koesteren en zij net als een oude grammofoonplaat die in een groef blijft hangen ook in antediluviaanse sferen en bijbehorende symboliek zijn blijven hangen ? Tja, ik vrees het laatste. Slangen in Nederland ? Ha,ha. Leeuwen in Nederland ? Ha,ha. Hoog tijd voor deze generatie om eens wat door die middeleeuwse stofzolder te gaan. Een wolf hebben we weer wel in Nederland. Dus wellicht een Nederlandse Wolf als rijkssymbool en bij het voetballen. En die slang kunnen we wel vervangen door een USB-kabeltje ofzo nu het RIVM ook al weer jacht maakt op onze telefoondata.
 3. Bij de WHO zijn ze blijkbaar ook nog wel steeds trots op hun Slang.....(die de wereldkaart domineert)
 4. Opvallend is wel dat die slangen als symbool op de een of andere manier van oudsher verbonden zijn met het artsenvak en in Belgie ook wel met apothekers.
 5. Ja, een interessant onderwerp Seshat. Laat ik dan maar een anagrammaticaal voorzetje geven. In vroeger tijden viel de slang natuurlijk vooral op door zijn mysterieuze GLANS. Dus dat verklaart al een hoop m.b.t. de naamgeving van het beestje.
 6. Hier dan nog een mooi voorbeeld van een echt geslaagde hoax: ergens in Amerika, bij het bedrijf Boston Dynamics bijvoorbeeld, zit iemand op een kantoor naar een beeldschermpje te kijken en met zijn joystick schapen te hoeden in Nieuw-Zeeland. Dit natuurlijk met behulp van dat krachtige 5G-netwerk en zijn robothond. Of is het toch GEEN hoax ? Tja, dan wordt het toch wel een beetje eng allemaal. Dan zou het zomaar kunnen dat binnen enkele jaren er overal van die digitale Herdershonden ons als schapen controleren en dat die centraal worden aangestuurd via een volstrekt anoniem wereldwijd 7G-netwerk onder elitair oppergezag. Stapje voor stapje komt men er wel bij die universele en totalitaire wereldstaat....
 7. Hadden we weer even niet op zitten letten met zijn allen blijkbaar. Zoals ik even geleden al zei: het einddoel is 7G m.b.t. de zendmasten. Vanmorgen klein berichtje: "de T.U.-e is druk doende met het ontwikkelen van 6G". En dat is geen hoax.
 8. Okay Bill. excusez moi voor de te korte bocht. Hier dan een aanrader om WEL goed het kaf van het koren te scheiden in slechts 60 minuten. Net een uitzending gezien van "Codes and Conspiracies" op Discovery geloof ik aflevering "The Vatican". Nou daar komen alle thema's wel zo'n beetje bij elkaar. Zeker ook met betrekking tot Nepnieuws aangaande de Borgia-dynastie en het manipuleren met pauselijke overlijdens. Gewoon al zo oud als de weg naar Rome dus dat Nepnieuws. Alleen noemden ze het vroeger ook wel "misinformatie". Maar goed, alles komt in die aflevering wel boven qua complotten, geschiedsvervalsing, manipulatie, machtswellust, geld witwassen, Nazicontacten, collaboratie, en het "verdeel-en-heers-principe". Geen saai leeswerk derhalve die de leesvaardigheid op de proef stelt. Maar gewoon even die aflevering kijken, jezelf verbazen en constateren dat alles wat we hier bespreken van alle tijden is. En complotten dus sowieso bij de vleet. P.S. dat is dan natuurlijk nog maar de helft van het verhaal. Voor de andere helft dient men in het Joods-Protestants-georienteerde kamp rond te neuzen.
 9. Ja, weer een heldere analyse Bill. Ik ben alleen bang dat jij nog steeds denkt dat "de intelligentia" of "de elite" of "de gestudeerden" of "de meer geletterden" het beste met de rest van de mensheid voorhebben. Zelf zien zij zich echter graag als de Bijbelse "uitverkorenen", de Alfa-mannetjes (of -vrouwtjes) die volstrekt meedogenloos zijn, anders ben je natuurlijk geen echt geschikte leider of Alfa-Wolf. Wat de schapen daar dan van (onder-) vinden vraag maar aan die 29 die afgelopen week nog door een Nederlandse Wolf voor de lol uit elkaar zijn gescheurd. En tenslotte: politiek, economie ZIJN religie in hun systeem. Theresa May: domineesdochter, Angela Merkel: domineesdochter, minister van mondkapjes Hugo de Jonge: domineeszoon, cabaretier Freek de Jonge overigens ook. De hele Amerikaanse Senaat gebouwd conform een Hebreeuws plan analoog aan de verwoeste Tempel van Salomon. Kortom, die hele voorgespiegelde scheiding van kerk en staat is al eeuwen volstrekte lulkoek, DAT is nou nog eens nepnieuws !
 10. Nepnieuws is al zo oud als de wereld. Lees Bijbels en andere religieuze boeken, lees sprookjesboeken, lees gemanipuleerde historische boeken. ze staan vol met nepnieuws en verzonnen verhalen. Is dat erg ? Neen, het is pas erg als mensen er ook daadwerkelijk met volle overtuiging in gaan geloven en dus zijn gestopt met zelf na te denken en de waarheid te willen achterhalen. Dat God of Allah er bijvoorbeeld HEEEL blij van worden als hun gelovigen zichzelf dagenlang gaan zitten uithongeren, is dat ECHT nieuws of is dat NEP-nieuws ??? Nepnieuws, is dus eigenlijk gewoon "oud nieuws". "Middeleeuwen" is de spijker op zijn kop Seshat. We zijn met zijn allen in de Middeleeuwen blijven hangen, alleen het decor is / wordt regelmatig veranderd. Ons hele hedendaagse politieke en rechterlijke systeem draait dus nog steeds op volstrekte geloofswaanzin, manipulatie van bovenaf, abracadabra en Kaballah uit het jaar nul. Zij die de dienst uitmaken zijn daar van vader op zoon, van generatie op generatie angstvallig aan vast blijven houden. Met andere woorden: het hele (wereld-) circus draait op een soort Windows 1.0 met telkens weer gaten dichten en pleisters plakken maar vooral vasthouden aan dat achterlijke systeem om de mindergeletterden en de schapen te kunnen exploiteren, in het gareel te houden en te knechten. En vandaar dan ook alle chaos, onrecht, machtsstrijd, corruptie, waanzin en infantiliteit op de wereld. Gewoon de Bijbelse tijden van weleer in een wat moderner jasje gestoken. Op naar 7G = G.G. van de / hun G.eloofs- G.emeenschap !
 11. Zoals altijd in "hun" wereld wijzen de cijfers weer gewoon de weg, c.q. vertellen het echte verhaal Seshat. Tel maar gewoon weer eens de beginletters van een club als The World Health Organisation op en je hebt de Ramshorens dan wel de vlammetjes van de crematieoven te pakken. (dat woord "oven" staat overigens vaker in de Bijbel dan in menig kookboek !)
 12. Ja, dat dat natuurlijk allemaal geen crematieoven-schoorsteenpijpen zijn dat had ik ook nog wel gesnapt Bill. Maar het blijft opmerkelijk. Het zou natuurlijk vele malen efficienter zijn om een deugdelijk centraal afzuigsysteem te hebben in plaats van ontelbare pijpen (en dus telkens weer een gat in het dak en kans op lekkages bij elke pijp). Ter vergelijk een foto van een grote laboratoriumschool in Delft met HEEEL veel werkplekken en zuurkasten en ik zie daar echt geen oerwoud van pijpen uit het dak komen.
 13. "De Schoorsteen moet blijven roken" (ook die van de crematoria dus). Al een heel oud gezegde in Nederland en wellicht ook in Belgie. Hierbij een foto van een gebouw met ongetwijfeld de meeste schoorstenen in Nederland. Lijkt me interessant om het juiste aantal te weten. Wie het weet mag het zeggen... Oh ja, geheel toevallig is dat het onderkomen van het R.I.V.M. in Bilth-oven in Nederland.
 14. Ha,ha, het begint er zelfs sterk op te lijken dat Berenger Sauniere PRECIES zo'n zelfde flesje in bezit had (ik zie ook Frans op het etiket) en ook gebruikt heeft voor zijn zelfmoord. Want de ingredienten Ijzer, arsenicum en vingerhoedskruid geven voor de zoveelste keer aanwijzingen die naar dezelfde plek leiden. Zou een goede Sherlock Holmes schrijver zijn geweest die Sauniere. De firmanaam is dan ook nog wel heel uitnodigend voor de twijfelaars: WELLCOME (in de Hemel) Eens kijken wanneer die firma eigenlijk bestond. Ja, tijdvak klopt als een bus. Wellcome kwam tot bloei met zijn farmaceutische firma vanaf 18.95 en Sauniere stierf in 1917
 15. Ja dat is een goede vraag Seshat. Voor mij persoonlijk is het beeld van Sauniere helder, een man die vooral uit was op eer, erkenning en het nooit-aflatende gevecht tegen ¨het andere religieuze kamp¨. Blijkbaar was met name in Frankrijk de vete tussen R.K. en het Joods-Prot. bijzonder fel. Constant bezig om elkaar vliegen af te vangen waarbij zo ongeveer alle middelen waren geoorloofd. Mij ging het in eerste aanleg om uit te vinden of hij een grote schat had gevonden en zoja, waar die dan was gebleven. En Hitler cs hadden blijkbaar ook diezelfde drive. Gisteren nog Docu over de fanatieke Nazispeurtocht naar religieuze artefacten over de hele wereld teneinde zich te verzekeren van ¨Goddelijke¨ steun in hun strijd. En het RLC-mysterie was hen daarbij dus ook niet ontgaan. Maar ook zij vonden niks. Sauniere heeft alles wat hij vond weer zeer clever weten te verstoppen. En zo gauw je eenmaal snapt hoe hij ¨tikte¨ dan kan men ook precies zijn redenaties volgen en zeg maar zijn logica om iets te verstoppen. Vervolgens komt daar de ene bevestiging na de andere uit die allen naar dezelfde plek leiden en dan volgt het ¨aha, natuuurlijk !¨-moment. Maar ook ik kan er niet zomaar bij dus er resten nog maar twee opties. A. het hele verhaal opnieuw te schrijven met de door mij gevonden aanvullende informatie, een heel werk dus of B. gewoon het vindersloon claimen bij de Franse autoriteiten, maar dat moet ik dan minimaal doen met anderen die meer thuis zijn in Frankrijk en de Franse taal dan ik. En verder is voor mij persoonlijk het boek gesloten en de puzzel opgelost. Overigens zag ik later nog op het etiket van dat willekeurig gevonden flesje arsenicum staan dat er blijkbaar ook digitalin of digitalis of vingerhoedskruid in kon zitten. Van een teveel daarvan krijgt men dus precies wat Sauniere zou hebben gekregen, een hartattaque. Ik denk nog steeds dat hij later heeft moeten overgeven en vandaar dus nog 5 dagen pijnlijk moest lijden terwijl het resterende arsenicum langzaam maar zeker zijn verwoestende en slopende werk deed.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...