Ga naar inhoud

Beauseant

Leden
 • Aantal items

  38
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

1 Neutral

Recente bezoekers van dit profiel

87 profielweergaven
 1. Mijn vermoedens om naties te verzwakken, lijken in dit artikel bevestigd te worden: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/04/02/ruslanddesinformatie/ Een citaat eruit: "Desinformatiecampagnes gelinkt aan Rusland gebruiken vandaag de coronacrisis voor iets wat het al veel langer doet: massaal desinformatie de wereld insturen om mensen in de war te brengen en het geloof in hun eigen regering en instellingen te ondermijnen. En om Europa op wereldniveau te verzwakken."
 2. Hetgeen we nu meemaken met nepnieuws, is dat niet precies hetzelfde als wat Plantard in de jaren '60-'70-'80 heeft uitgestoken? Hij heeft het verhaal van Saunière volledig hertekend en in zijn aangepast versie in Bibliothèque Nationale de France gedeponeerd onder verschillende pseudoniemen. En dan in een tweede fase nog versterkt via L'Or de Rennes - Le trésor maudit? Je vraag "Waarom zou men nu zoveel nepnieuws verspreiden?" met zekerheid beantwoorden, kan ik niet. Ik denk niet dat de Russen dit voor de grap hebben gedaan. Er zit een beredeneeerde structuur of gedachte achter. Is het het populisme verhogen in de wereld waardoor dan meer Trump'en aan de macht komen? Waardoor er wanbeleid is, en zij er als natie (de Russen) er dan beter uitkomen? Maar je vraag kan ik ook weer vertalen naar toen: "Waarom heeft Plantard zijn nepnieuws verspreid?" Ik denk ook niet dat dit louter voor de grap was. Wat was zijn echte bedoeling?
 3. En Johannes de evangelist had deze symboliek van de 4 dieren op zijn beurt dan weer overgenomen van het Oude Testament, namelijk Ezechiël hoofstuk 10 vers 14 (alleen een engel is een stier geworden): En elkeen had vier aangezichten; het eerste aangezicht was het aangezicht eens cherubs, en het tweede aangezicht was het aangezicht eens mensen, en het derde het aangezicht eens leeuws, en het vierde het aangezicht eens arends. Deze 4 dieren zijn trouwens de 4 symbolen geworden voor de 4 evangelisten: Marcus = Leeuw Mattheus = Mens of Engel Lucas = Stier Johannes = Adelaar
 4. Het is zo dat de verering van een bepaald hoofd prominent naar buiten kwam tijdens de rechtzaak van de Tempeliers na de arrestatie van de Orde op 13 oktober 1307. Laat ons eerst duidelijk zijn dat de Tempeliers niet alleen in Frankrijk gerechtelijk vervolgd werden door Filips de Schone, maar in navolging daarvan ook in vele andere landen zoals Engeland, Schotland, Duitsland, Italië, Spanje en Cyprus. Waarschijnlijk ook in onze eigen contreien, maar daar vond ik niets concreets van. Echter is er wel één groot verschil: het was alleen in Frankrijk dat de vuile verhalen naar buiten kwamen over seksuele betrekkingen met elkaar, kussen van de anus en dergelijke. In de andere landen was daar niet echt sprake van. Het laat duidelijk zijn dat deze bekentenissen via foltering werden afgedwongen. Waarom net in Frankrijk? Wel omdat daar de hoofdzetel van de kerkelijke inquisitie zich bevond in de Midi, cfr. de inquisitie tegen de Katharen. Ze lieten hun gevangen genomen slachtoffers bekennen wat ze maar wouden. Daarbij zal de invloed van Filips de Schone ook wel niet beperkt zijn geweest. Toch denk ik niet dat alles wat de Tempeliers verkondigden, al dan niet tijdens foltering, verzonnen was. In de eerste plaats heb je de bekentenis dat verscheidene Tempeliers tijdens hun inwijding Christus moesten verloochenen en dat het kruisbeeld bespuwd werd. Ik denk dat hier waarheid inzit. Ik denk bijvoorbeeld dat de Tempeliers als elitetroepen van het christendom net als de huidige elitetroepen van de Special Forces in het leger bepaalde psychologische tests moesten ondergaan. Mogelijk bevatte de inwijding bij de Tempeliers een dergelijke situatie waarbij gevangenname door de moslims werd gesimuleerd, om na te gaan hoe sterk hun wil was. Een ingewijde tempelierbroeder nam hierbij de rol van een saraceen op zich en dwong de nieuwelingen Christus te bespuwen en te verloochenen. Het is niet ondenkbaar dat deze traditie teruggaat op echte gebeurtenissen waarbij Tempeliers gevangen waren genomen door de moslims, hun geloof moesten verloochenen, maar toch konden ontsnappen. In die zin zouden ze hun medebroeders psychologisch willen harden wanneer zij ook hetzelfde zouden meemaken. Ook het clandestiene hoofd is volgens mij niet verzonnen. Het is tijdens de foltering mogelijk wel wat aangedikt door de inquisiteurs zelf, maar er schuilt waarheid achter. Het afgodsbeeld duikt in te veel bekentenissen op om verzonnen te zijn. Er zijn getuigenissen dat het hoofd vier voeten had, twee van voor en twee van achter. Ook wordt het steevast omschreven als een bebaard hoofd. En ik denk zelfs dat er zeker nog één afbeelding van dit bebaarde hoofd bestaat.
 5. Het is in een aantal onderwerpen al ter sprake gekomen, maar wat weten we in feite over Baphomet, het geheimzinnige, al dan niet pratende hoofd van de Tempeliers? Het lijkt me interessant te onderzoeken wat er waar is van deze (wilde?) verhalen en hier dus een apart onderwerp aan te wijden.
 6. Over deze stenen hoofden hebben de onderzoekers Urbain Gibert en Guy Rancoule in 1969 helderheid gebracht in een prima SESA artikel Rennes-les-Bains, Note sur un tête sculptée. Ik heb aan dit artikel ooit een pagina gewijd en je kan de korte samenvatting er in het Nederlands terugvinden: http://www.renneslechateaumysterie.be/beelden_cap_de_lhomme.php Het hoofd dat volgens Boudet Christus voorstelde en hij in de muur van zijn pastorie liet inmetselen, bevindt zich inderdaad in het kleine dorpsmusem zoals Naneferkaptah meldt. Het andere hoofd was in het bezit van M. Cailhol in Alet-les-Bains. Deze Cailhol is wel een interessant figuur, want ik meen me zijn naam nog te herinneren voor andere RLC zaken ook. Ze schieten me alleen nu niet te binnen.
 7. Staat dit in LVLC? Ik kan me deze kapel niet meer herinneren, maar het is dan ook al lang geleden dat ik het boek nog eens heb vast gehad.
 8. In de zuidelijke schacht van de Koninginnekamer (die dus tot 1872 afgesloten was) werden nochtans 3 voorwerpen gevonden door ontdekker Dixon: een granieten ball, een bronzen haak en een stuk cederhout. De voorwerpen waren tot in de jaren '70 familiebezit van de Dixons, waarna zijn achterkleindochter de artefacten aan het British Museum schonk. De voorwerpen zijn er nog steeds, behalve het stukje hout dat ergens in Schotland zou liggen. Men weet echter niet waar. Toevallig het enige voorwerp dat men via de C14-methode kan dateren. Maar wat deden die voorwerpen daar?
 9. Interessant wat je hier weer aanbrengt, Naneferkaptah. Zo had ik het nog nooit bekeken. Tijdens de bouw van de piramide zijn de (lucht)schachten van de zogenaamde Konginginnekamer inderdaad overbodig geworden als de Koningskamer met zijn (lucht)schachten er al is. Je vindt het stoppen van die schachten een interessante locatie. Dat is het zeker vanwege de zogenaamde geheime deuren waarvan ik hierboven afbeeldingen postte. Maar het is ook ongeveer de plaats waar in 2016-2017 tijdens het ScanPyramids project o.a. via infrarood en andere gecombineerde scans van de gehele piramide een 'holte' werd ontdekt, de 'void' op jouw afbeelding. Dat 'iets waarover je spreekt zou dat ook niet gewoon een ritueel kunnen zijn zoals de mondopeningsceremonie? Of een voorloper van de ceremonie in de onderaardse ruimte in de rots zo'n 10000 jaar voor Christus?
 10. Naneferkaptah, er wordt beweerd dat de grote piramide oorspronkelijk het graf was van Cheops, maar dat deze piramide later voor de begrafenis van latere farao's (of misschien zelfs andere hooggeplaatsten) werd hergebruikt voor de mondopeningsceremonie, een ritueel dat de ziel toestond om te kunnen eten en drinken in het hiernamaals. Trouwens, de luchtschachtentheorie i.v.m. de Koningskamer en zuurstoftoevoer voor fakkels vind ik goed gevonden, want naar het schijnt geeft de piramide een heel claustrofobisch en zuurstofarm gevoel als je ze betreedt. Maar die gaat dan wel niet op voor de schachten in de Koninginnekamer.
 11. Rolling Bill, daar sla je de bal even mis. Rudolf Gantenbrink ontdekte de deur met de twee metalen hendels in 1993 met robot Upuaut2 (opener der wegen). Pas in september 2002 werd door een team zelf gekozen door Zahi Hawass (afgrijselijk man als je het mij vraagt) met een robot (Pyramid Rover) een gat geboord in de deur zodat men er met een kleine camera door kon kijken. Het geheel werd gefilmd door National Geographic en met veel media aandacht quasi live uitgezonden. Erachter vonden ze aldus hen, een 'nieuwe deur'. Sindsdien is het stil rond deze geheime deuren en ruimtes.
 12. Rolling Bill, deze hiërogliefen in rode verf in de druk opheffende gedeelten boven de koningskamer zijn inderdaad erg twijfelachtig. De cartouche van Cheops (Khufu) zou niet echt overeenkomen met de cartouche zoals deze in het Oude tijdperk 'gespeld' werd. Er zou contaminatie zijn van hiërogliefen uit recentere periodes en dus niet uit de 4de dynastie en waarschijnlijk gaat het hier om een vervalsing.
 13. Dat boek staat inderdaad in mijn boekenkast, Rolling Bill en ik ben op de hoogte van deze link tussen de ziel van de farao en de sterren. Maar de vraag is: was dit ook de bedoeling van de piramidebouwers als de schachten niet doorlopen tot de kamer zelf, zelfs niet tot de buitenkant? Je hebt ook in die een bepaalde schacht een soort van 'schijndeur', althans deze verklaring gaven de orthodoxe egyptologen eraan, maar is dit het wel?
 14. In de Grote Piramide van Gizeh, die toegeschreven wordt aan farao Cheops, vind je in de zogenaamde Koningskamer en Koninginnekamer telkens twee schachten van zo'n 25 cm doorsnede. In boeken uit de jaren '80 en '90 werden deze schachten vaak omschreven als luchtschachten. Dit kan echter niet omdat de schachten nooit tot buiten doorliepen en zelfs niet tot in de kamer. In 1872 werden deze in de kamers ontdekt en door Wayman Dixon opengekapt. De vraag is dan waarom deze schachten werden ontworpen als niemand ze kon zien? Ze zouden zich bij de bouw van de piramide toch heel wat kopzorgen hebben kunnen besparen zonder deze schachten dwars door de massieve kalkstenen steenblokken op te trekken? Wat is jullie opinie hierover?
 15. Ergens in 2008-2009 zag ik op de Belgische zender één tijdens hun zomeruitzendingen van Panorama de volgende documentaire The Enfield Poltergeist (Channel 4) Het waargebeurde verhaal speelt zich af in het Londense Enfield in 1977 waarbij een moeder en haar kinderen thuis geterroriseerd worden door een klopgeest of poltergeist. De situatie wordt onleefbaar en uiteindelijk wordt de hulp in geroepen van o.a. 2 parapsychologen Maurice Grosse en Guy Lyon Playfair. Zij brengen onder meer 180 dagen bij het gezin door en documenteren op tape, papier alles wat er gebeurt. Het resultaat is het best gedocumenteerde poltergeistvooral in de geschiedenis. Guy Lyon Playfair schreef er het boek This house is Haunted over. Ondertussen is het verhaal van Enfield ook al verfilmd geweest in een Britse miniserie The Enfield Haunting (2015) en in de film The Conjuring 2 (2016), al is het verhaal in die laatste film ietwat aangedikt met fantasierijke elementen. Ik vond het persoonlijk een opmerkelijke documentaire en ik moet toegeven dat ik die avond bijzonder slecht geslapen heb.😉 Zijn er nog mensen die op de hoogte zijn van dit verhaal?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...