Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Seshat

Het mysterie van de fantoomtijd: Karel de Grote bestaat niet!

Aanbevolen berichten

Allereerst is het een geweldig geschreven artikel. Zeer nuchter ook.

De 'verloren tijd' is alleszins onmogelijk om meerdere redenen. Ten eerste zijn er nog andere culturen buiten het westen die elks hun eigen tijdrekening hadden. Als we ervan uitgaan dat moslims niet aan een complot van de paus meewerkten, zouden zij nu in het jaar 1141 moeten zitten, en niet in 1441. Hetzelfde geldt voor eender welke tijdsrekening buiten Europa.

De motieven van de betrokken paus en keizer Otto houden ook maar weinig steek. Stel dat de paus en een president vandaag zouden zeggen: we slaan even 300 jaar over, en hier is wat er in die driehonderd jaar zogezegd gebeurd zou zijn. Zouden wij dat dan slikken of zelfs geloven? 

De verklaring over het concilie toont waar het verschil van 300 jaar vandaan komt. Het oorspronkelijke probleem van de weinig vondsten uit de laatste helft van het eerste millenium, is ook te wijten aan het gebruik van hout in plaats van steen. Onder andere.

De paus Sylvester II is trouwens een zeer interessant figuur. Hij zou een pact met de duivel gesloten hebben, een tovenaar zijn, en zelfs een hoofd bezit hebben dat hem wijsheid gaf.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ja, dat pratende hoofd.... Hadden de tempeliers ook niet zoiets? Of haal ik nu verhalen door elkaar?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Inderdaad een interessant artikel waarbij ik enkele opmerking zou willen maken.

1) Eén van de problemen betreffende het gebrek aan informatie over die periode uit de geschiedenis is: dat bijna niemand meer kon lezen of schrijven. Vrijwel alles wat we weten over de geschiedenis weten we vanwege artefacten die we vinden én vanwege de geschriften die er zijn over gebleven.

2) Van Charlemagne (zoals hij officieel heette) is het skelet gevonden en met redelijke zekerheid geïdentificeerd als zijn het zijne. Hij heeft dus bestaan.

3) De periode werd gekenmerkt door veel armoede voor het gewone volk (maar dat is van alle tijden-zelfs nu nog wordt veel armoe geleden), echter zijn desondanks nog vele vondsten gedaan welke wijzen op kunstnijverheid. O.a. in het VK en Scandinavië zijn de mooiste juwelen gevonden uit o.a. de Saksische- en de Vikingtijd. Beide culturen overlappen met de tijd van Charlemagne.

4) Immanuel Vellikowsky schreef twee baanbrekende boeken: "Worlds in collision" en "Ages in chaos" in beide tracht hij "gaten" in de geschiedschrijving, maar ook in de duiding van artefacten en van gebouwen te verklaren. Net als Erich von Däniken is hij vaak verguisd omdat hij soms wat ver gaat in zijn verklaringen. Echter kan geen enkele wetenschapper betere of alternatieve verklaringen geven voor de aspecten waar hij op wijst. M.a.w: uitlachen, maar het zelf ook niet weten, zoals zo vaak gebeurt. Vellikowsky meende dat de planeet Venus onze aarde een keer astronomische gezien dicht heeft benaderd, zodat de aarde een extra duwtje vanwege de ontstane zwaartekrachtvelden kreeg. De overstromingsramp welke wij kennen als de zondvloed zou hierdoor zijn ontstaan.  Verder zou de hoek van de aardas wat zijn gewijzigd. Dit had een aantal gevolgen o.a. dat de daglengte gedurende één dag (tijdens de conjunctie) anders was dan anders. Alle volkeren kennen een mythe daaromtrent welke voor zuidelijk en noordelijk halfrond exact complementair zijn wat betreft de beschrijving van de zonnestand. Zeer merkwaardig (en als zodanig door Vellikowsky als bewijs aangevoerd) is dat de tempel van Jerusalem ca 15 graden gedraaid staat tenopzichte van de oorspronkelijke fundering. De tempel zou exact op een bepaalde zonnestand zijn uitgelegd, welke na de venus-aarde conjunctie niet exact meer klopte zodat men de temel heeft herbouwd.  Ik kan beide boeken van harte aanbevelen; ik heb ze vele jaren geleden met plezier gelezen.

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@Seshat, Het pratende hoofd moet de Baphomet zijn geweest. Volgens mij komt dat al vanuit de Soemerische cultuur. (En dan zijn we weer bij de Annunaki).

In Philip Gardiners "The Shining Ones" kun je lezen hoezeer vrijwel alle volkeren uit het Westen en uit het Midden-Oosten beelden, riten, teksten en nog veel meer gedurende vele millennia van elkaar hebben overgenomen.

En daar heeft onze Naneferkaptah al uitgebreid over verteld.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Het pratende hoofd komt inderdaad vaker voor. Het hoofd van de reus Mimir, die Odin zijn wijsheid gaf, de Keltische hoofdencultus, de tempeliers,... In het geval van Sylvester II ging het over een 'bronzen' hoofd. Ongeveer van hetzelfde caliber als Roger Bacon en andere figuren zouden hebben gehad. Volgens sommigen ligt de oorsprong van de bronzen hoofden bij Talos, de bronzen reus die Kreta beschermd zou hebben tijdens de late Minoische periode. En zo komen we bij de Griekse Automata (robots), wat op zich een zeer interessant thema is. Allemaal zouden ze in staat zijn om wijsheid te brengen. 

De etymologische gelijkenis tussen het Arabische Tabut Sakina (ark van het verbond) en Caput Sapida (hoofd van de wijsheid) is inderdaad een groot onderdeel in het verhaal dat ik onlangs plaatste. Een andere gelijkenis tussen beide mythes is het feit dat de ark volgens sommigen ook de Urim en Tummim zou bevatten, een soort orakel dat ja of nee zou kunnen antwoorden op de vragen van de hogepriester. Ook van de bronzen hoofden wordt gezegd dat ze de eigenschap hebben om ja of nee te antwoorden op eender welke vraag.

Maar zo wijken we weer enorm af van het topic.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

De verleiding tot zijsprongetjes is inderdaad groot, vooral als het interessante zijsprongetjes betreft.

Dus terug naar Seshat's vraag: wat denken we van de verloren eeuwen ?

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Log in om dit te volgen  

×
×
  • Nieuwe aanmaken...