Ga naar inhoud

Kapitalisme en wereldheerschappij


Aanbevolen berichten

https://www.npostart.nl/zondag-met-lubach/16-02-2020/VPWON_1314441?utm_medium=refferal&utm_source=tvblik#12d706d37

De link verwijst naar een deel van de uitzending van Lubach, waarin hij vertelt over ondernemingen die heel lief en vriendelijk beginnen, klaarblijkelijk zonder winstoogmerk, want ze leiden grote verliezen en zijn superdienstbaar.

Diensten als Uber, Google, Amazon en zelfs bedrijven die je bestelde maaltijden gratis thuis bezorgen. Wat of wie zitten achter deze initiatieven en moeten we er blij mee zijn?

Link naar bericht
Delen op andere sites

Informeer maar eens bij de Bilderberggroep. Daar wordt het stramien van de westerse wereld  voor de komende 10 à 20 jaar vooraf vastgesteld. Huidige doelstelling (welke zowel goede als slechte kanten heeft) is het geleidelijk aan uitbannen van privé-bezit. Uiteindelijk moeten we alles gaan leasen. Zelfs IKEA is al begonnen met verhuur van meubeltjes. Op die manier wennen we aan een nieuwe wereldorde.

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ja, we zijn eigenlijk gewoon moderne slaven geworden.

We worden door ons werk gegijzeld, omdat we bang zijn onze "rechten" te verliezen. 

We kopen een huis dat eigendom van de bank is.

Als ik geld heb gespaard mag ik daarover belasting betalen. Terwijl ik toch zeker weet dat ik er al belasting voor betaald is toen ik het verdiende.

We leven  in een complot of in een conspiracy verhaal. 

Met veel te veel mensen op een veel te kleine aardbol.

Marionetten 

en een paar hele rijke mensen die aan de draadjes trekken.

 

 

 

 

 

 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Zolang het heeft geholpen om de wereldvrede te bewaren en landen te behoeden tegen idioterie van anderen heb ik hier géén problemen mee. Echter ligt de kans op misbruik op de loer. We kennen allemaal de tragedie van de Joodse Raad welke in Amsterdam met idealistische bedoelingen de adressen van Joodse bewoners administreerde (doelstelling was onderlinge hulpverlening in moeilijke tijden) maar waar het nazi-regime mee aan de haal ging om ze naar de vernietigingskampen te sturen. 

Iemand schreef eens: "het gevaarlijkste wapen ter wereld is een ambtenaar met een computer"; en dat is een nadenkertje.

Link naar bericht
Delen op andere sites

De overwinnaars schrijven de geschiedenis.

Rotterdam was verwoest door de kwaaien (de nazi's) terwijl de goeien (de geallieerden) zich vergist hadden en Nijmegen voor Duisburg aanzagen welk hun doel had moeten zijn. Maar de geallieerden waren de goeien en de fouten die ze gemaakt hadden moesten dus maar snel worden vergeten en vergeven. Wat ik dan weer niet begrijp is dat ze er jarenlang zo krampachtig over gedaan hebben. Ze hadden b.v. 25 jaar na de oorlog toe kunnen geven dat de geallieerden een stommiteit hadden begaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

In Nijmegen zat ook een Philipsfabriek, maar die zat juist in het gedeelte dat gespaard is gebleven. Het bombardement zou zich specifiek op de Waalbruggen hebben gericht en het station. Mijn hospita (ik heb in Nijmegen gestudeerd) was 8 maanden zwanger en was met haar 8 andere jonge kinderen in de kelder gevlucht en zag vanuit het kelderraampje de bommen vallen op het Hezerveld waar ze woonde. De laatste bom viel op het tuinhek 30 meter van de woning. En toen, zo vertelde ze, was het ineens over en waren ze gespaard. Ze is inmiddels al 30 jaar dood, maar als ze het verhaal nooit had doorverteld zou niemand het ooit hebben kunnen weten.

Toevallig is het vandaag dat in 1945 nog de stad Pforzheim totaal werd weggebombardeerd door de Britten. De reden was dat in het stadscentrum veel horlogemakers-ateliers waren. Men was bang dat daar fijnmechanische onderdelen voor wapens werden gemaakt. Resultaat 17.000 burgers gedood en de volledige stad was van de aardbodem verdwenen. 

Dit lijkt enigszins op jouw these dat ook Nijmegen wel eens een doelbewuste vergissing kan zijn geweest.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Zij woonde aan de Dennenstraat in de buurtschap Neerbosch (was toen nog een dorpje). Smit Transformatoren zat aan de Groenestraat. Dat is hemelsbreed zo'n 3 kilometer van het verwoeste centrum dat vanuit de lucht zeer goed herkenbaar was vanwege de rivier en de 2 bruggen. Maar dat jij Smit vermeldt triggert bij mij de herinnering dat ik me altijd afgevraagd heb hoe het kwam dat er op het Heseveld ook bommen vielen. Dat is namelijk slechts ca 800 meter van de Groenestraat verwijdert. De Dennenstraat vormt zo ongeveer de begrenzing van het Heseveld. 

Nogmaals: de overwinnaar schrijft de geschiedenis en we zullen wellicht nooit volledig te weten komen wat er zich precies heeft afgespeeld.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Het valt me op dat Geert-Jan Knoops in zijn reactie ook nog iets anders belangrijks aanstipt namelijk: dat politiek en samenleving niet langer accepteren dat verdachten vrijuit gaan door vormfouten. Met andere woorden: het volk vraagt er zelf om dat rechters anders reageren dan vroeger. 

Dit soort dingen zie je wel vaker in de maatschappij. De bevolking vraagt om iets en moppert vervolgens om de negatieve aspecten van iets dat ze zelf over zich afgeroepen heeft.

Mooi voorbeeld is de discussie over 5G-telecommunicatie. We hebben daar zelf om gevraagd want we willen video's van 2 uur binnen 1 seconde downloaden en we willen dat bedrijven onze internetbestelling binnen 24 uur afleveren. Dan kan alleen met sneller internet van de 5e generatie (5G) in stand worden gehouden. De communicatiewereld is natuurlijk niet te lui geweest om daar op in te springen (want verdien-model). Maar nu schijt men in sommige kringen in de broek van angst vanwege de extra zendmasten en de hogere zend-frequentie van 5G. Kortom we zijn bang voor iets dat we eerst zelf over ons hebben afgeroepen.

Nog even terug naar Geert-Jan Knoops: Hij toont het effect van de veranderende maatschappij aan die immers sinds het ontstaan van de mensheid voortdurend aangepast wordt aan de (al dan niet realistisch) ervaren veranderingen in onze omgeving en leefomstandigheden. Het zien en ervaren van een veranderende levenshouding bij sommige groepen mensen is altijd confronterend. En natuurlijke huilen regeringen mee met de wolven in het bos, want dat houdt ze op het pluche. 

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...

Ah Magister, een boeiende materie!  Power in deze context is Kracht. 1 van de 3 pijlers van de vrijmetselarij zijnde Wijsheid, Kracht en Schoonheid. Samen met de 3 kleine lichten (Passer, Winkelhaak en Boek der Heilige wet) vormen zij een belangrijk deel van de symboliek in een werkplaats of loge. 

De claim dat de vrijmetselarij religieus zou zijn is dan weer een boeiend onderwerp! 

Wat is Religie: 1) Eredienst 2) Geloof 3) Geloofsleer 4) Geloofsovertuiging 5) Geloofsstelsel 6) Godsdienst 7) Godsvrucht 😎 Leer 9) Leer van de deugd 10) Vrome levensopvatting... we kunnen stellen dat het een ruim begrip is. 

De reguliere vrijmetselarij biedt heel veel vrijheid aan leden om zelf meningen en ideeën te vormen met betrekking tot zingeving en spiritualiteit. Wel erkent de vrijmetselarij een zekere hogere macht, die echter voor eenieder een andere betekenis kan en mag hebben. Het symbool van de Opperbouwmeester des Heelals (OBDH) kan o.a. geïnterpreteerd worden als God, Allah, YHWH, Tao, Atman of Brahman, Demiurg of het teleologisch principe in de natuur.  Is dat dan religieus? ja en neen. de ene zal ja zeggen de andere zal neen zeggen omdat je eigenlijk kan denken wat je wil.  

De niet-reguliere vrijmetselarij daarentegen heeft het symbool van de Opperbouwmeester des Helaals totaal niet!  hen kan je dan ook al zeker niet religieus noemen. Zij hebben echter ook geen internationale erkenning door de Engelse Grootloge die de regulariteit binnen de Vrijmetselarij bepaalt. 

  • Like 1
Link naar bericht
Delen op andere sites

Hierop aansluitend: Nagenoeg alle vrijmetselaarsloges hebben het beste met de mensheid voor (zie de reactie van Mfkzt). Echter hebben in het verleden bepaalde lieden misbruik gemaakt van het lidmaatschap van een loge. Denk aan het Italiaanse "Propaganda Due" (P2). In deze loge zaten zowel maffia-bazen als leden van de rechterlijke macht. Binnen de regels van de loge deden ze handjeklap en voorkwamen zo vervolging. Er ontstond een groot schandaal toen het naar buiten kwam. De loge werd opgeheven en er rolden koppen als gevolg van een groot aantal rechtszaken. Het was ook de periode dat bankier Calvi van de Banco Ambrosiano in London vermoord aan een brug tentoon werd gesteld. Deze bank was de bank van het Vaticaan en er werden verbindingen met P2 en de Maffia verondersteld.

Je ziet dus dat helaas ook goede organisaties voor verkeerde doeleinden kunnen worden gebruikt. Dat is ook als zodanig toegegeven door de grootmeester van de Engelse vrijmetselaren. Hij erkende in een interview dat in het verleden wel machtsstructuren (net als bij P2) via de loge werden beïnvloed. Thans is men daar veel alerter op, maar we moeten waakzaam blijven.

Overigens zijn de loges niet meer zo gesloten als voorheen het geval was. De loges bij mij in de omgeving houden inloop- en kennismakingsbijeenkomsten en wie wil kan na ballotage worden toegelaten tot de loge. Afkomst, beroep, inkomen, etniciteit of godsdienst spelen daarbij géén rol.  En voor alle duidelijkheid: zelf ben ik niet bij de loge, maar ik ben wel geïnteresseerd in het gedachtegoed van de vrijmetselaren. 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Magister,

Winston Churchill was een ultra rechtse rakker die bij tijd en wijle lelijke dingen heeft gedaan. Echter ik denk dat dat meer te maken heeft gehad met zijn politieke keuzes en zijn parlementaire achterban dan met zijn lidmaatschap van de loge.

Hetzelfde geldt voor Adolf Hitler die werd aangestuurd door een aantal figuren uit zijn omgeving en die gek genoeg was om zich voor het karretje te laten spannen. Thule moest uiteindelijk uitgroeien tot een soort van riddergemeenschap voor de elite onder de nazi's; een soort van Germaanse godsdienst. De nazi's hebben verschrikkelijke misdaden gepleegd en de wereld in het ongeluk gestort. Echter kan ik daar geen verband zien met de vrijmetselaren hoewel enkele top-nazi's daar wel lid van waren, maar dan denk je toch eerder aan misbruik van de loge (zie Propaganda Due in mijn eerdere commentaren).

Als je denkt aan sturing op wereldheerschappij, dan moet je eerder denken aan de Bilderbergers en het grootkapitaal (en daar zitten uiteraard ook vrijmetselaren bij). Dezen bepalen het toekomstbeeld en de verdeling van de geldstromen over de wereld, en daarmee de verdeling van de macht. Maar dan kom ik weer tot de conclusie dat dat met geld te maken heeft en weinig met de uitgangspunten van de vrijmetselarij die individuele vrijheid voorstaat voor elk mens.

Ik merk dat je de vrijmetselarij als een gesel  voor de wereld ziet. Het staat je uiteraard vrij om zo te denken. Ik kan ook wel voorstellen dat je daar hier en daar bewijzen voor ziet in de machinaties van sommige machthebbers die toevalligerwijze ook bij de loge zijn. Zoals eerder betoogd: Ik zie de vrijmetselarij als een nette groep van eerlijke mensen. Echter met de nadruk op "mensen" en mensen kunnen nu eenmaal fouten en verkeerde keuzes maken of je nu bij de loge bent of niet.

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 9 months later...

Hitler en vrijmetselarij? Neen hoor. Black magic van het donkerste soort. Ik ben naar wewelsburg geweest, als je weet waar je naar kijkt (een opera rotas van de duistere soort), dan weet je het wel. Dat charisma is magnetisme. Net banden verbroken met iemand die als sjamaan vooral met chtonische krachten werkt. 3 meter onder de grond. Ben blijk om dit te mogen ervaren, maar niet mijn weg. Wel die van hitler. Seig heil en de hand is niet zo maar iets. Je klopt eerst op de borst om je lichaamsenergie op te halen, en geleid die dan naar de leider. Wie op een podium staat, kent de kracht van 100 of 10000 keer handjeklap voor je...

Link naar bericht
Delen op andere sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden, 0 Anoniem, 1 Gast (Bekijk volledige lijst)

    Er zijn momenteel geen geregistreerde gebruikers online

×
×
  • Nieuwe aanmaken...