Vreemde Verhalen

Complottheoriën

Ik houd van vreemde verhalen. Vaak hangt er rond dit soort verhalen een sluier van het onverklaarbare. Soms zijn het waargebeurde rare verhalen, dan weer zijn het complottheorieën…

Ik ben geen complotdenker. Als ik het heb over complotten, conspiracies of samenzweringen gaat het mij altijd om het verhaal.  Wel probeer ik zoveel mogelijk informatie te verzamelen en te ordenen. Soms stuit ik echter op dingen waar ik geen verklaring voor kan vinden, waardoor een complottheorie opeens aannemelijk wordt. 

Wat jij met deze informatie wilt doen is geheel jouw keuze. 

Philadelphia experiment - USS Eldridge

Het Philadelphia Experiment

Onder leiding van Albert Einstein zou in Philadelphia een experiment hebben plaatsgevonden waarbij een volledig oorlogsschip een tijd lang onzichtbaar werd. Er waren twee getuigen, Carl Allen en Al Bielek. Hoe plausibel is hun verhaal?

Lees verder »

Spiritualiteit

Een paar persoonlijke verhalen, die ik graag met je deel. 

boeken en schriften die mijn vader heeft nagelaten

Vergeven is ont-schuldigen

Hebben mensen je zo gekwetst, dat die pijn nooit over gaat? Hoe vergeef je jezelf? Hoe vergeef je anderen? Is vergeven loslaten of moet je proberen het gewoon te vergeten? Waarom zou je eigenlijk vergeven?

Lees verder »
Knuffelend paar, Relaties, leunen of rechtstaan

Relaties, leunen of rechtstaan

Wat is het geheim van een relatie die jaren standhoudt? Waarom verandert het elkaar aanvullen op den duur vaak in een elkaar aanvallen? Hoe vorm je met elkaar een eenheid en bewaak je je individualiteit?

Lees verder »